Nekoyamanga

Welcome to Nekoyama's Nekoyamanga!!

I made tofu from soy milk in the microwave.

www.nekoyamanga.com

I made tofu from soy milk in the microwave. It was easy.

Add 1 teaspoon of Nigari, bittern to 500ml of soy milk and mix.

Just heat in the microwave for about 3 minutes. Drain with a tea strainer. that's all

wow! Freshly made tofu!!

 

YouTubers living overseas said that tofu was expensive, so I thought I’ll try to make it myself.

At a supermarket in London;

It's in a paper pack↓

It's 2.2 pounds (about 400 yen)…

What? how pricey!

 


So, I bought the nigari at Don Quixote.

There was it in the salt section. About 268 yen.

“Bittern? Bittern…”

Asked by a customer(me), a store clerk pondering "What is bittern(Nigari) and where does it belong?"

"Nigari" is  the liquid made of sea water that remains after removing the salt, and its main component is magnesium. It has a lot of minerals and is good for your health. online information.

 


The tofu tasted good, but when I drank the leftover juice after straining the tofu, it was bitter and not tasty.

The liquid of Mystery ...

I wonder if there is nutrition...!

Someone please tell me!

 

 

We who don't know bittern...

 


「ニガリ」とは何か。

 


豆乳からお豆腐を電子レンジで作ってみた。

簡単だった。

 


500mlの豆乳に小さじ1杯のにがりを加えて混ぜ、

 


レンジで約3分加熱するだけ。茶こしで水切り。以上

 


出来立て寄せ豆腐ッ

 


海外在住のYouTuberの皆さんが、お豆腐が高いと言っていたので、ふと自分で作ってみたのだ。

 


ロンドンのスーパー↓

 


2.2ポンド(約400円)です…←なんか紙パックに入ってる

 


にがりはドンキホーテで買った。

 


にがりは、塩のコーナーのすみっこに、ちょこんとあった。268円くらい。

 


ニガリはありますか?とお客に聞かれ、

「ニガリとは何であり、どこに属するか」を思い巡らす店員さん

 


「にがり」とは、「海水を煮詰めて

塩を取った後に残る液体」で、主成分はマグネシウム。ミネラルが多く、健康にいいらしい。ネット情報。

 


豆腐はうまかったが、豆腐をザルでこした後の残り汁を飲んでみたら、苦くてまずかった。

 


謎のつくったあとののこりじる。

果たして栄養は、あるのだろうか…!

誰か教えてくれさい!

 

 

 

ニガリを知らないワタシたち…