Nekoyamanga

Welcome to Nekoyama's Nekoyamanga!!

The solution to the soggy nukadoko

www.nekoyamanga.com

The rice bran bed tends to get soggy from the moisture from the vegetables...

 

So I thought. Double the container!

 

Stack smaller containers on top of each other.

Make holes in the bottom of the inner container with a soldering iron.

Moisture drips down.

What a perfect!! The solution is here!!

 

When I ate the accumulated water over natto, it was delicious!!

Its only healthy.

The fermented food!!

 

↑ My shiso, the cultivated perilla

 

Another method is to make a hole in the top of a small container such as yogurt and bury it in the middle of the nukadoko.

 

When I put peanuts in the container, they tasted like boiled peanuts!

 

That's how I decided to spend my life solemnly pickling rice bran today...!!

 

Short cartoon "Bran and me"

 

野菜から出た水分でべちゃべちゃになりがちなぬか床

 

そこで私は考えた。容器を二重にするのだ‼

 

ひとまわり小さい容器を重ねる。

中の容器の底にハンダゴテで穴を開ける。

水分がポタポタ落ちる。

なんと︎バッチリ‼︎ここに解決をみた‼︎

 

溜まった水分は、納豆にかけて食べたら、おいしかったデス!

「健康的でしかない。感動にうちふるえる

ザ・発酵食品‼︎

 

栽培してるシソをちらす

 

もう一つの方法としては、ヨーグルトなどの小さい容器の上のほうに穴を開け、ぬか床の真ん中に埋め込むと、翌日容器の中にそこそこ水分が溜まります‼︎

 

容器にピーナッツを入れといたら、ゆでピーみたいになっておいしかったデス!

 

という感じで、今日も粛々とぬか漬けライフを送るワタシなのであった‼︎